دستگاه چاپ پلاتر چیست؟
آنچه باید در مورد دستگاه چاپ بدانید ! همه می دانیم که از نظر ابعاد، چاپ دیجیتال با محدودیت عرضی مواجه است و در این زمینه، همواره کارفرماها با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند. (معمولا هیچ چاپی محدودیت چشمگیر طولی ندارد اما در زمینه عرض، به ندرت می توان ابعادی بیش از صد سانتی متر را سفارش داد). از این رو، متخصصان فعال در حوزه تولید و طراحی دستگاه های چاپ دیجیتال، پرینترهایی به بازار معرفی کرده اند که تا عرض سه متر را پشتیبانی می کنند. این چاپ ها پلاتر نام دارند، تا انتهای این نوشته همراه افرا چاپ باشید.
تاریخچه چاپ پلاتر
چاپگرهای پلاتر در سال 1953 میلادی توسط Remingtion – Rand طراحی و توسعه یافت . این دستگاه همراه با کامپیوتر برای چاپ طرح ها و نقشه های فنی مورد استفاده قرار گرفت .
ساختار چاپ پلاتر
زمانی که میخواهیم روی کاغذ های گلاسه یا مقوایی طرح چاپ کنیم ، به دستگاه پلاتر نیاز خواهیم داشت ، پلاتر ، پرینتری است که با جوهر کار می کند و میتواند روی کاغذهای با ابعاد بزرگتر از A4 طرح را چاپ کنند . شما میتوانید برای محافظت از طرح خود از لمنیت های سرد و گرم استفاده نمایید .
چه زمانی از دستگاه چاپ پلاتر استفاده می کنیم؟
3 کاربرد اصلی دستگاه چاپ پلاتر
طرح های هنری ، عملی و نمایشگاهی
تصاویر تبلیغاتی به منظورپیشرفت کسب و کار
تصاویر پوستر یا تصاویری که عریض هستید
دستگاه های پلاتر یا افست
دستگاه چاپ پلاتر یک چاپ دیجیتال می باشد . پلاتر ، پرینتری است که از دستگاه های جوهر افشان بزرگ تر و برای چاپ طرح های بزرگتر و عریض مورد استفاده قرار می گیرد . پلاتر از 4 سیستم رنگی برای چاپ طرح ها استفاده می کند که به سیستم CMYK معروف می باشد ، اما اگر بخواهیم در مورد چاپ افست با شما سخن بگوییم باید بدانید امروزه به طور گسترده چاپ افست برای چاپ انواع کاتالوگ محصولات ، بروشور ، پوستر و کارت ویزیت و فرم های اداری مورد استفاده قرار می گیرد سخن آخر اینکه اگر شما میخواهید طرح خود را روی کاغذ با تیراژ و کیفیت بالا چاپ کنید میتوانید از چاپ افست استفاده نمایید.
انواع پلاتر
پلاتر لیزری
نحوه چاپ پلاتر های لیزری مانند چاپگرهای لیزری بوده و در آنها از تونر ، درام ، دولوپر و … استفاده شده است. پرینترهای لیزری عموما به علت سرعت بالای چاپ و کیفیت پایین در تولید رنگ ها نسبت به پلاتر های جوهر افشان صرفا در چاپ نقشه مانند نقشه های فرش و معماری و متن مورد استفاده قرار می گیرد. از کمپانی های بزرگ که در حوضه تولید پلاتر لیزری فعالیت می کنند میتوان به کمپانی کانن Canon اشاره کرد که دستگاه های خود را با برند oce وارد بازار کرده است.
دستگاه های جوهرافشان
دستگاه های جوهر افشان درآنها از جوهر ، هد و کارتریج استفاده شده است . پلاتر های جوهر افشان کیفیت فوق العاده ای و دقت چاپ نسبت به تمامی پلاتر ها و پرینترها را دارا می باشند ، از پلاتر های جوهر افشان عموما در چاپ عکس و کارهای گرافیکی با تراکم رنگی بالا را دارا میباشند ، این نکته را از یاد نبریم که پلاتر های جوهر افشان در چاپ نقشه های فرش و کارهای خطی کیفیت فوق العاده ای دارند.
پلاترهای جوهر افشان از سیستم رنگی CMYK استفاده می کنند که اگر بخواهیم به ترتیب براتون توضیح دهیم اولین رنگ آبی Cyan دومین رنگ سرخابی (نزدیک به بنفش) Magenta ، سومین رنگ زرد Yellow و چهارمین رنگ مشکی Black مورد استفاده قرار گرفته است ، با استفاده از این 4 طیف رنگی میتوان تمامی رنگ های مورد چاپ را تولید کرد .
مزایا و معایب پلاتر
مزایا پلاتر
1- پلاتر ها برای چاپ در سایز بزرگ و عریض استفاده می شود
2- پلاتر ها میتوانند روی سطح هایی مانند تخته چند لایه ، ورق فولاد ، مقوا و پلاستیک طرح چاپ کنند
3- پلاترها میتوانند یک طرح را هزار بار چاپ کنید بدون اینکه افت کیفیتی در تصویر مشاهده کنید
معایت پلاتر
1- پلاتر ها در مقایسه با بقیه چاپگرها بسیار بزرگ و جاگیر هستید و نیاز به یک فضای بزرگ دارند
2- قیمت پلاتر ها در مقایسه با بقیه پرینترهای سه کاره یا سیاه و سفید بسیار گران قیمت هستند پس اگر به چاپ در سایز بزرگ نیازی ندارید به فکر تهیه پلاتر نباشید .